Sorteer op

Design

Tassen en accessoires van Bear worden met de hand vervaardigd en gemaakt van goed en sterk leer uit India. Door het gebruik van stevig leer en de perfecte afwerking gaan de tassen van Bear jarenlang(er) mee. Door de manier waarop het leer wordt bewerkt is geen tas hetzelfde. Hoe meer je je Bear tas gebruikt, hoe meer doorleefd en karakteristiek de tas wordt. 

De tassen van Bear zijn stijlvol en geschikt voor zowel zakelijk als casual gebruik. Voor vrouwen en mannen van iedere leeftijd. Bear tassen zijn ontworpen met een hedendaags design. Een krachtige styling zorgt voor een modieuze doch tijdloze uitstraling met de nadruk op het karaktervolle materiaal van de tas. De keuze voor het leer en de kleur is een proces waar veel aandacht aan wordt besteed. Ook de binnenkant is mooi, stijlvol en zeer functioneel afgewerkt. Dit past bij de uitstraling van Bear: puur, natuurlijk en stijlvol.

Duurzaam

Omdat alle tassen zijn gemaakt van sterk en goed leer en doordat ze een perfecte afwerking hebben gaan de tassen jarenlang mee. Bear artikelen zijn duurzame producten die tevens duurzaam worden geproduceerd. Bear kiest bewust voor produceren met respect voor mens en milieu. Dat wil zeggen dat de makers/maaksters een eerlijk salaris krijgen en dat het leer zo milieuvriendelijk mogelijk wordt bewerkt. Bear doet al ruim 25 jaar zaken met dezelfde fabrieken in India. Dit zorgt niet alleen voor een goede handelsrelatie maar ook voor producten van hoge kwaliteit. De meeste werknemers werken er al zeer lang.

Het leer van de tassen die Bear vervaardigd komt uit India. De koeien leven daar het gehele jaar door buiten en leven min of meer in het wild. Door deze omstandigheden zijn de huiden van de koeien vaak zeer doorleefd en dit vindt men ook terug in de tassen. Elke tas van Bear Design is uniek. Het leer van Bear Design wordt grotendeels op biologische wijze gelooid. Na het looiproces wordt het leer behandeld met was en olie. Hierdoor worden de bijzondere kleuren verkregen en krijgt het leer een goede bescherming tegen water. Het leer is van een mooie en soepele kwaliteit.

Om nog langer plezier te hebben van je tas raden we aan om deze na verloop van tijd te behandelen met bijenwas of leervet om de structuur van het leer weer op te frissen. Als je het leer behandeld met bijenwas kan het leer wat donkerder van kleur worden, als je dit liever niet wilt gebruik dan leervet. De verzorging van de tas draagt bij aan de duurzaamheid van de tassen van Bear.

© 2021 - 2022 HIDES & LIVING | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel